Hoofdcontent

Kinderen en jongeren tot 18 jaar

Stichting Leergeld

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! Ouders met een laag inkomen en die wonen in de gemeenten Weert, Nederweert of Cranendonck, kunnen voor hun kinderen een beroep doen op de stichting Leergeld Weert e.o. De stichting biedt deze kinderen kansen om deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. Wil je meer weten over wat Stichting leergeld voor jou kan betekenen? Klik dan hier

 

Sam& voor

Alle kinderen moeten kunnen meedoen met leeftijdsgenoten. Daarom roepen we iedereen op om ons te helpen met het doorvertellen over de hulp die Sam& voor alle kinderen kan bieden. Zodat alle ouders die het financieel even lastig hebben, weten dat ze een aanvraag kunnen doen bij Sam& voor alle kinderen. Wil je meer weten over wat Sam& voor voor jou kan betekenten? Klik dan hier!

Sociaal makelaars Cranendonck

Iedere kern in Cranendonck heeft een sociaal makelaar. De sociaal makelaar is een vraagbaak voor vraagstukken op het gebied van zorg en welzijn, komt bij de mensen thuis, gaat met mensen in gesprek en peilt behoeften. Deze dorpsondersteuner verbindt mensen, werkt samen met de vrijwilligers van de huiskamer en informeert over andere algemene voorzieningen in de omgeving.

Contact opnemen met een van de sociaal makelaars van Cranendonck? Ze zijn bereikbaar op de volgende nummers:

 

Soerendonk, Budel-Schoot en Budel-Dorplein
Mariëtte Claessens: 06-82662179 sociaalmakelaar@cranendonck.nl

Maarheeze
Marina Bukkems: 06-82662263 sociaalmakelaar-maarheeze@cranendonck.nl

Budel en Gastel
Noud van Leeuwen: 06-82662392 sociaalmakelaar-budel@cranendonck.nl

 

Hoe werkt het?

De sociaal makelaars hebben geen vaste werkplek en geen kantoor. Ze werken vanuit de huiskamers, gaan op bezoek bij mensen thuis en gaan in gesprek met inwoners en zorgverleners.